latinica  ћирилица
01/08/2024 |  08:54 ⇒ 11:41 | Аутор: РТРС

Нешић: Бошњачки политичари желе нестанак Републике Српске (ВИДЕО)

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић рекао је да бошњачки политичари више и не скривају да желе нестанак Републике Српске.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

- Годину и по дана откад сам у Сарајеву нисам срео бошњачког политичара који је спреман да прихвати да Република Српска постоји и да је трајна категорија. Сусрећемо се само са сталним насртајима на Српску - рекао је Нешић за РТРС.

Он је истакао да бошњачки политичари константно атакују на Републику Српску и њене надлежности, а све у циљу стварања унитарне БиХ.

Нешић је рекао да они желе промјену уставног уређења у правцу централизације БиХ и да не желе договор, што БиХ, како каже, чини немогућом државом.

Он је истакао и да се политика "Тројке", у којој се такмиче ко ће више напасти Републику Српску, не разликује од политике СДА која је исто то чинила, а и даље чини.

Нешић је рекао да министар спољних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић напада надлежности у области полиције које су Уставом јасно дефинисане, истичући да тим нарушава уставни поредак.

Нешић је поручио да ће се представници Републике Српске увијек борити против насртаја на њене надлежности, јер је само јака Српска гарант опстанка Срба у БиХ.