latinica  ћирилица
31/07/2024 |  22:56 | Аутор: РТРС

ПАОК прошао даље у сјајној атмосфери у Бањалуци (ФОТО/ВИДЕО)

Фудбалери ПАОК-а пласирали су се у треће коло квалификација за Лигу шампиона, пошто су и у реванш мечу другог кола славили против Борца, овај пут у Бањалуци било је 0:1 за шампиона Грчке.
Борац - ПАОК - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Борац - ПАОКФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Уз 3:2 из Солуна било је то сасвим довољно да реномирани састав заплови пуним једрима према Лиги шампиона, а на том путу га чека Малме из Шведске.

С друге стране Борац се није осрамотио, чак шта више, био је у оба дуела готово равноправан ривал ПАОК-у. Оно што ће остати упамћено из овог двомеча је сјајна атмосфера са Градског стадиона у Бањалуци. Више од 10.000 навијача направило је паклену атмосферу, сјајну кореографију, и уз коректно навијање показали да су Борац, Бањалука и Република Српска саставни дио Европе.

Борац - ПАОК (ФОТО:ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja)

Борац свој европски пут наставља у Лиги Европе, а тамо га чека представник Фарских Острва, састав Ки Клаксвик. У случају да и у том двомечу поклекне, Борац би играо плеј-оф Лиге конференција.

Гол вриједан побједе постигао је Томас Мург у 25. минуту. Нити прије, нити послије тог поготка није било великих прилика пред голом Борца, истина, ни домаћин се није могао похвалити претјераном офанзивом, јер је своје прилике за нешто више вребао из контранапада. И пораз минималан у судару са грчким тимом, у овом тренутку може се сматрати солидним резултатом, као нада да овај клуб расте из године у годину, а за нешто више потребан је констатан наступ у Европи из године у годину.

Утакмици је присуствовао велики број јавних личности из свих сфера живота, а међу њима су били и предсједник Републике Српске Милорад Додик, премијер Радован Вишковић, предсједник ФСРС и ФСБиХ Вицо Зељковић.