latinica  ћирилица
31/07/2024 |  19:53 ⇒ 22:10 | Аутор: РТРС

Грци на одмор одлазе са минималном предности (ФОТО/ВИДЕО)

Фудбалери Борца дочекују ПАОК у реванш мечу другог кола квалификација за Лигу шампиона. Након првог меча у Солуну грчки шампион има предност 3:2.
Фудбалери Борца - Фото: Уступљена фотографија
Фудбалери БорцаФото: Уступљена фотографија

47 - Паок има иницијативу у наставку меча. Неколико корнера, али није било превелике опасности по гол Борца.

БОРАЦ - ПАОК 0:1 (ПОЛУВРИЈЕМЕ)

Ништа значајније се није дешавало до краја полувремена, па Грци одлазе на одмор са минимланом предности (0:1), али и голом вишка из Солуна, што значи да су веома близу проласку у треће коло квалификација за Лигу шампиона, гдје их већ чека Малме из Шведске.

27 - Могао је ПАОК и до 0:2, али ударац Десподова крајњим напором Шишковски врховима прстију избацује у корнер.

25 - Грци воде 0:1 Томас Мург погађа приземним ударцем са 16 метара лијеви угао Шишковског.

20 - Пожутио је Јово Лукић, након једног дуела у зраку, остао је на трави фудбалер ПАОК-а, а арбитар из Холандије показао је јавну опомену нападачу Борца.

15 - Грци опасно запријетили, опет након прекида. Коулиеракис је остао усамљен на другој стативи, али на срећу лопта завршава на пречки и одлази у гол аут.

3 - Још једна прилика за Борац. Лопта је шетала петерцем ПАОК-а, на крају је шутирао Херера, али Грци су изблокирали тај покушај. Храбар почетак нашег шампиона.

1 - Већ у првом минуту велика прилика за Борац, али Савић се спетљао пред голом Грка. Каква би то била лудница да је Борац повео.

----------------------------------------------------------------------------

21.00 - Утакмица је почела. Срећно Борац!

20.55 - На трибинама се налази и предсједник Републике Српске Милорад Додик.

20.45 - Утакмицу прати и предсједник ФСБиХ и ФСРС Вицо Зељковић.

Вицо Зељковић (ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja )

20.35 - Трибине Градског стадиона одавно су пуне. Чека нас прави спектакл у дуелу Борца и ПАОК-а.

20.25 - Реванш сусрет судиће Андер ван дер Еејк из Холандије. Помоћни арбитри су његови сународњаци Ренс Блуминк и Дион Фикерт, а четврти дјелилац правде је такође Холанђанин Алекс Бос. И судије у ВАР соби су "лале". То су Денис Хиглер и Ингмар Естром.

20.15 - Познато је и дефинитивно на кога ће побједник дуела у Бањалуци, а то је састав Малмеа, који је укупним резултатом 6:4 био бољи од Ки Клаксвика. Управо састав са Фарских Острава ће против пораженог играти у трећем колу квалификација за Лигу Европе.

20.05 - Сви путеви воде на Градски стадион!

20.00 - Познати и састави за вечерашњи меч:

Борац: Шишковски, Херера, Каролина, Меијерс, Квржић, Скоруп, Граховац, Вуковић, Савић, Кулашин, Лукић.

ПАОК: Котарски, Баба, Коулиеракис, Трост-Еконг, Џони, Шњаб, Оздоев, Таисон, Мург, Десподов, Брандон.

19.50 - Градски стадион све пунији. источна трибина већ готово пуна, а Запад се полако попуњава, иако је до меча остало више од сат времена.

19.00 - Стигли фудбалери ПАОК-а и руководство са два аутобуса на Градски стадион.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Бањалука је већ данима на ногама, јер сви очекују да се може десити чудо, и да Борац може наставити пут у Лиги шампиона. И ако не буде тако, Европа ће се још поприлично дуго играти у Бањалуци, јер очекују нас најмање још четири меча, прво Лиге Европе, а онда и Лиге конференција.

Већ неколико дана тражи се карта више, Градски стадион не памти овакву еуфорију, па се на трибинама очекује преко 10.000 гледалаца, који ће бодрити највећи клуб Републике Српске.