latinica  ћирилица
31/07/2024 |  17:23 ⇒ 17:23 | Аутор: СРНА

Ђајић: Станивуковић одржао политички говор умјесто да се поклони жртвама

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Владо Ђајић рекао је да је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић одржао неприличан и веома дуг политички говор на обиљежавању страшног злочина који се десио 1942. године у Драгочају.
Владо Ђајић - Фото: РТРС
Владо ЂајићФото: РТРС

Ђајић је навео да је прошло неколико дана од обиљежавања страшног злочина који се десио 1942. у Драгочају када су усташе побиле 36 Срба и све их затрпале у једну јаму, а он ни тада присутни не могу да вјерују шта су тог дана изнад те јаме урадили Станивуковић и његових осам сарадника.

Он је додао да је било мучно гледати како су се стали у први ред у хлад, а потомке побијених оставили себи иза леђа и на сунцу.

- Шок за присутне је настао када је за говорницу дошао Станивуковић да се по протоколу поклони жртвама и одржи прикладан говор. Умјесто тога чули смо неприличан, несврсисходан и веома дуг политички говор - наводи Ђајић.

Он је додао да су послије говора Драшкови сарадници аплаудирали, чиме су сви били згрожени, саопштено је из Градског одбора СНСД-а Бањалука.

Ђајић сматра да је то "равно новом злочину над тим жртвама", те додао да њима очигледно ништа није битно осим јефтиних политичких поена.

- Што је још горе, немају ни минимум знања, нарочито осјећаја како се и у којој ситуацији треба понашати - закључио је Ђајић.