latinica  ћирилица
31/07/2024 |  17:12 ⇒ 17:12 | Аутор: РТРС

На корак до почетка изградње Соларне електране Соколац

Влада Републике Српске, Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију издало је локацијске услове за изградњу соларне електране "Соколац 100 MW" нa подручју општине Соколац, саопштено је из кабинета начелника општине Соколац.
Соларна електрана Соколац -
Соларна електрана Соколац

Министарство урбанизма након провјере свих достављених докумената, одобрених сагласности (18 што уговора, мишљења, сагласности, идејног рјешења, планских докумената, анализа и др.) од институција и министарстава Републике Српске одобрило је инвеститору да крене у пројектовање и изградњу.

- У име грађана Сокоца упућујем велику захвалност предсједнику, Влади Републике Српске, владиним комисијама, институтима, агенцијама, Правобранилаштву Републике Српске, министру Сташи Кошарцу, НОС-у и Електропреносу БиХ што су подржали и професионално се односили према овом капиталном пројекту за Соколац, Источно Сарајево, Републику Српску и БиХ. Хвала свима који су допринијели да се реализује ова идеја. Соколац побјеђује - рекао је начелник општине Милован Бјелица.

Соларна електрана на Сокоцу – Соколац 100 МW, чији ја је изградња најављена прије неколико година уписом у регистар билансираних корисника компаније Енер Стејт из Сокоца и која је у медијима често описивана као највећа електрана ове врсте у Републици Српској, сада је на корак до реализације.

Вриједност инвестиције је, како је раније објављено, око 100 милиона евра.