latinica  ћирилица
31/07/2024 |  16:53 ⇒ 19:01 | Аутор: РТРС

Расте предност Србије, Побједа више није упитна

Кошаркашка репрезентација Србије игра друго коло Олимпијског турнира против Порторика.
Србија - Порторико  (ФОТО: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI) -
Србија - Порторико (ФОТО: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI)

Након треће четвртине Србије је још више повећала предност, сада је на плус 28 и на добром је путу да анулира онај тежак пораз од САД. Након 30 минута игре резултат гласи 79:51.

Наставила је Србија и у наставку гдје је стала након првих 10 минута. И послије друге четвртине двоцифрена предност, 52:35, уз одличне роле Николе Јокића који је близу трипл дабла, те Филипа Петрушева, који је још једном показао да је "ол-раунд" кошаркаш.

Након прве четвртине Србија води 24:12. Одлична игра изабраника селектора Светислава Пешића. Порторико покушава далекометним шутевима узвратити, али "орлови" дјелују веома сигурно.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Након пораза у првом колу од првог фаворита игара селекције САД, пред Србијом је бреме морања, како би се кренуло даље у борбу за пролаз у четвртфинале.

Порторико није ни мало наивна екипа, годинама играју на највећим такмичењима, у првом колу су поражени од Јужног Судана (79:90), па им је дуел са Србијом, и квалификацијски, јер тешко да могу нечему да се надају у трећем колу и судару са "дрим тимом".

Селектор репрезентације Србије Светислав Пешић наводи да Порториканци имају и предности у нападу, али да тим Србије уз "нормалан напад" и веома добру одбрану може да држи ствари у својим рукама.

      View this post on Instagram

A post shared by FIBA (@fiba)

- Ми смо фаворити, то нико не може да нам одузме. Нити ми говоримо да нисмо фаворити. Али, то је опасна екипа која је изузетно добра у нападу – посебно четири 'мала' бека. Могу да нас добију – не на чисти квалитет, него на ризик. На први шут. Просечно шутирају 30 до 35 пута за три. Ми то морамо да им одузмемо. Где се највише шутирају тројке? У транзицији. Морамо раније да се вратимо и имамо добру концентрацију, те спречимо шут за три поена - истакао је селектор Србије.