latinica  ћирилица
31/07/2024 |  16:25 ⇒ 20:32 | Аутор: РТРС

Најуспјешнија љетна сезона на Јахорини (ВИДЕО)

Љетна сезона на Јахорини је најуспјешнија до сада a укупни приходи Олимпијског центра у протеклих седам мјесеци износе милион и 200 хиљада марака што је повећање за 65 одсто у односу на исти период прошле године. Директор Оимпијског центра Јахорина Дејан Љевнаић каже да је то показатељ да улагање у инфраструктуру доприноси успјеху и гарантује бољу будућност. На иницијативу предсједника Надзорног одбора Олимпијског центра "Јахорина" Недељка Елека, овај центар запослиће неколико радника Телевизије "Уна", која је због америчких санкција принуђена да угаси програм.
Јахорина, љетња сезона - Фото: РТРС
Јахорина, љетња сезонаФото: РТРС

Мноштво различитих садржаја привлачи највише госте из региона а на Јахорини бораве и бројне спортске екипе у љетним камповима тако да је ова планина постала препозантљива деестинација и љетног туризма. Угодне темературе, уређене пјешачке стазе и одлична гастро понуда већ годинама привлачи брачни пар из Мостара који деценијама живи у Сиднеју.

Јахорину је до сада посјетило више од 50.000 гостију. Постављени су нови стандарди у индустрији туризма, претварајући Јахорину у врхунско одредиште за љубитеље авантуре и природе, те додао да ова планина има 26 љетних атракција.

- Мислим да смо успјели д Јахориан живи 365 дана у години а то нам је и био циљ. Јахрина може да се похвали са 26 љетних атракција и овдје је огроман потнецијал што се тиче летњег туризма. Финансијски прошла сезона је била 700 хиљада КМ, а ова 1,2 милиона - истакао је Дејан Љевнаић, директор ОЦ Јахорина.

У Олимпијском центру кажу да остају посвећени друштвено-одговорним пројектима за Републику Српску, у које инвестирају и подржавају институције и предсједник Републике Милорад Додик. Истичу да крњи Уставни суд жели да заустави све инвестиције па и на Јахорини и да се на то неће обазирати.

- Многе инвестиције желе да зауставе. Што се тиче имовине на Јахорини, она је укњижена, тако да ту нема никаквих проблема - рекао је Недељко Елек, предсједник Надзорног одбора ОЦ Јахорина.

Исказао је подршку свим фирмама које су претрпјеле америчке санкције а међу њима и Телевизија "Уна", па је тако прилику за рад у овом центру добила и новинарка ове тв куће која је због америчких санкција принуђена да угаси програм.