latinica  ћирилица
31/07/2024 |  15:03 ⇒ 15:03 | Аутор: СРНА

У четвртак сунчано и вруће, температура до 38 степени

У Републици Српској и Федерацији БиХ у четвртак ће бити сунчано и веома топло са температуром ваздуха до 38 степени Целзијусових.
Сунчано -
Сунчано

Ујутро ће бити ведро и понегдје свјеже, а током дана претежно сунчано и вруће, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Послије подне ће доћи до наоблачења, прво на западу, које ће се у наставку дана и у ноћи на петак премјештати ка сјеверу и сјевероистоку.

Ова облачност условиће локално пролазну кишу и пљусак праћен грмљавином на сјеверозападу и у широј регији око ријеке Саве.

На истоку и у Херцеговини биће сунчано.

Дуваће слаб до умјерен и промјенљив вјетар, у Херцеговини углавном јужних смјерова. На сјеверу у зони падавина вјетар ће на ударе бити појачан.

Јутарња температура ваздуха износиће од 11 до 18, на југу до 21, у вишим предјелима од седам, а дневна од 31 до 38, у вишим предјелима од 26 степени Целзијусових.

У Српској и ФБиХ данас преовладава сунчано вријеме, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница 15, Чемерно 24, Соколац и Иван седло 25, Гацко и Сребреница 28, Мркоњић Град 29, Сарајево и Тузла 30, Бањалука, Зворник, Градачац и Неум 31, Бијељина, Приједор, Добој, Билећа и Зеница 32, Вишеград и Требиње 33, те Мостар 37 степени Целзијусових.