latinica  ћирилица
31/07/2024 |  14:43 | Аутор: РТРС

Стевандић честитао 81. годишњицу Гласа Српске

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић честитао је данас у име Народне скупштине Републике Српске и у своје име 81. годишњицу постојања Гласу Српске.
Ненад Стевандић (фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ) -
Ненад Стевандић (фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ)

- Вама, уредницима, новинарима, фото-репортерима и свим запосленим у Гласу Српске упућујем срдачне честитке поводом 81. годишњице постојања вашег дневног листа. Ову годишњицу доживљавам са посебном емоцијом, пошто је Глас Српске основан у кући мог дједа Стевана Тадића у селу Жупица - написао је Стевандић у честитки директору Борису Дмитрашиновићу и главном и одговорном уреднику Борјани Радмановић Петровић.

Истакао је да је Глас Српске, наш најутицајнији дневни лист са дугом традицијом, озбиљним, одговорним и професионалним приступом стекао велики углед и повјерење код читалаца у Републици Српској, Србији, региону и шире.

- Честитам вам на том успјеху, као и на посвећености у раду и објективном информисању јавности о најважнијим догађајима! Поштујући највише етичке и новинарске норме, чврсто сте бранили истину и принципе професије, дајући огроман допринос демократизацији нашег друштва - написао је предсједник Народне скупштине у честитки.

Он је нагласио да је Глас Српске у протеклих више од осам деценија увијек био на страни истине, правде и помирења, поуздани хроничар времена и истинске народне новине.

- Желим вам да у духу добре традиције останете вјерни стандардима које сте поставили. Срећан вам рођендан - навео је предсједник Стевандић.