latinica  ћирилица
31/07/2024 |  11:49 ⇒ 11:56 | Аутор: РТРС

Вишковић: Глас Српске чувар истине и објективности

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је у честитки поводом 81 године постојања Гласа Српске да је овај дневни лист током свих година био неуморан чувар истине, објективности и тачности, увијек на располагању својим читаоцима са јасним и прецизним информацијама.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

- Способност прилагођавања модерним изазовима медијског свијета, уз очување богатства језика и културе, чини Глас Српске препознатљивим и цијењеним извором вијести - истакао је Вишковић у честитки генералном директору Гласа Српске Борису Дмитрашиновићу, редакцији и свим запосленим.

Он је нагласио да су запослени у Гласу Српске својим ангажманом и посвећеношћу у очувању информативног интегритета и пружању релевантних информација, поставили највише професионалне стандарде новинарства.

- Нека ваш рад и даље буде инспирација и примјер професионализма у медијском простору. Желим вам још много година успјешног рада, иновација и континуираног пружања квалитетног садржаја - истакао је Вишковић.

Први број Гласа штампан је 31. јула 1943. године у Жупици код Прекаје надомак Дрвара.

Од 15. септембра 1992. године одлуком Народне скупштине Републике Српске излази као дневни лист Републике Српске.

Под именом Глас Српске излази од 5. маја 2003. године, а приватизован је 2008, када је његов већински власник постала компанија Независне новине.