latinica  ћирилица
31/07/2024 |  11:46 ⇒ 11:46 | Аутор: СРНА

Љевнаић: Најуспјешнија љетна сезона на Јахорини - приходи већи за 65 одсто

Љетна сезона на Јахорини је најуспјешнија до сада, укупни приходи Олимпијског центра "Јахорина" у протеклих седам мјесеци износе 1.200.000 КМ, што је повећање за 65 одсто у односу на исти период прошле године и показатељ да улагање у инфраструктуру доприноси успјеху и гарантује бољу будућност, рекао је директор овог центра Дејан Љевнаић.
Јахорина - Фото: РТРС
ЈахоринаФото: РТРС

Љевнаић је истакао да је Олимпијски центар отворен за подршку друштвено-одговорним пројектима посебно за Републику Српску, у које инвестирају и подржавају институције Српске и предсједник Републике Милорад Додик.

Он је навео да су приходи Олимпијског центра прошле године до краја јула износили око 700.000 КМ.

- Овакав успјех љетне сезоне дијелом је резултат наше проактивне стратегије и прилагођавања посјетиоцима из БиХ, нудећи им попуст од 50 одсто на све активности током цијеле сезоне - рекао је Љевнаић на конференцији за медије.

Он је навео да је данас 40. дан љетне сезоне на Јахорини која је најуспјешнија до сада.

- До сада нас је посјетило више од 50.000 гостију који су уживали у богатом спектру љетних атракција, остваривши 80.000 пролаза. Ове бројке су одраз успјеха наше посвећености пружању незаборавних искустава - истакао је Љевнаић.

Он је подсјетио да је протеклог викенда на овој планини одржан 10. "Јахорина ултра трејл" и истакао да је овогодишња манифестација била успјешнија од претходних и по броју посјетилаца и по изванредној организацији.

- Током три дана Јахорина је била домаћин за 5.255 такмичара и више од 10.000 посјетилаца. Овај догађај није само локални, већ међународни и окупио је такмичаре из 30 земаља рекао је Љевнаић.

Он је истакао да су постављени нови стандарди у индустрији туризма, претварајући Јахорину у врхунско одредиште за љубитеље авантуре и природе, те додао да ова планина има 26 љетних атракција.

- Успјели смо у циљу да Јахорина живи 365 дана у години, пружајући различите врсте искустава и за најзахтјевније посјетиоце. Најважнији дио сваког успјеха је тим људи који стоје иза њега. Посебно бих желио да захвалим свим радницима Олимпијског центра који су у вријеме Јахорина ултра трејла дали све од себе да обезбиједе сјајну организацију и незаборавно искуство за све учеснике. Њихова посвећеност, осмијеси и спремност да помогну су оно што чини нашу дестинацију посебном - рекао је Љевнаић.