latinica  ћирилица
31/07/2024 |  11:17 ⇒ 13:43 | Аутор: РТРС

Министри привреде Српске и Србије са начелницом Дрвара; Посјетили компанију Јумко

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Војин Митровић и министарка привреде Србије Адријана Месаровић у посјети су општини Дрвар.
Дрвар, састанак - Фото: РТРС
Дрвар, састанакФото: РТРС

Митровић и Месаровићева састали су се са начелницом Дрвара Душицом Рунић.

Након састанка обишли су производни погон компаније Јумко.

Митровић је рекао да ће владе Српске и Србије наставити да помажу општину Дрвар, која је већински насељена српским повратничким становништвом, посебно када је ријеч о развијању привредне дјелатности.

Митровић је захвалио предсједнику Србије Александру Вучићу за помоћ да у Дрвару буде отворен овакав погон у којем је запослено око 100 жена.

Он је додао да ће са колегиницом Месаровић помоћи у проналажењу додатних купаца за производе Јумка, те тако допринијети и проширењу производног програма и запошљавању нових радника.

Рунићева је рекла да, након данашње посјете министара, не сумња у даљу материјалну подршку овој локалној заједници.

- Изузетна захвалност министартвима привреде Републике Српске и Србије, са министрима Митровићем и Месаровић на челу, што нам својом посјетом у првом реду дају моралну подршку да наставимо напријед у изузетно тешким условима - рекла је Рунићева и додала да не сумња да ће даља материјална подршка наставити да побољшава квалитет живота грађана.

Директор компаније Јумко Бранислав Трајковић рекао је да су проширили производњу и да ће се трудити да повећају плате.

Посјета фабрици "Јумко" (Фото: РТРС)

Производни погон компаније Јумко у Дрвару, за који је Влада Србије издвојила 500.000 евра, успјешно послује од 2020. године и запошљава 102 радника.

Овај погон у јануару 2020. године отворио је предсједник Србије Александар Вучић у присуству највиших званичника Србије и Републике Српске.

Месаровићева се јуче састала са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, а данас и са премијером Радованом Вишковићем. 

У Бањалуци је јуче одржан и пословни форум који су организовале привредне коморе Српске и Србије на којем је учествовало више од 70 привредника.