latinica  ћирилица
31/07/2024 |  10:29 ⇒ 12:23 | Аутор: РТРС

Вишковић-Месаровић: Започињемо нове пројекте; Фокус дрвопрерађивачка и прехрамбена индустрија

Пресједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас са министарком привреде Србије Адријаном Месаровић.
Месаровиж-Вишковић - Фото: Уступљена фотографија
Месаровиж-ВишковићФото: Уступљена фотографија

На састанку је разговарано о конкретним активностима које треба предузети по питању пројеката чија је реализација у току, а дефинисани су одређени потенцијали у оквиру којих треба развијати и започети нове заједничке пројекте, с посебним освртом на области дрвопрерађивачке и прехрамбено-прерађивачке индустрије.

Договорено је да се крене са припремама на организацији заједничког јесењег сајма у области прехрамбене индустрије, који ће створити прилику да се на једном мјесту окупе, упознају и представе домаћи произвођачи хране из Републике Српске и Србије, као и представници трговачких ланаца, с циљем заједничког бољег и организованијег пласмана призвода и роба на разна тржишта.

По питању дрвопрерађивачке индустрије, у наредних неколико седмица, организоваће се велики скуп на којем ће учешће узети произвођачи намјештаја и размотрити могућности производње у области дрвопрерађивачке индустрије, с нагласком на финализацију производа, производњу и пласман намјештаја.

Такође, разговарано је и усаглашено да се организују заједнички наступи и посјете делагација привредника из Републике Српске и Србије са званичницима из Републике Србије и Српске приликом разговора и посјета у иностранству и свјетским компанијама.

Министарка привреде Србије Адријана Месаровић, након састанка са премијером Вишковићем, посјетиће производни погон компаније "Јумко" у Дрвару.