latinica  ћирилица
31/07/2024 |  09:41 ⇒ 13:12 | Аутор: Агенције

Пожари у Далмацији под контролом (ФОТО/ВИДЕО)

Ситуација на три пожаришта у Далмацији се поправља. Пожар у Тучепима, који је плануо у уторак навече, под контролом је ватрогасаца и више нема отворене ватре, пуно је боља ситуација и на пожаришту код Скрадина те на подручју Смоковића. Канадери су напустили пожариште код Тучепа, а један је у приправности на аередрому Сплит до даљњега.
Пожари у Хрватској - Фото: Уступљена фотографија
Пожари у ХрватскојФото: Уступљена фотографија

Ватрогасци су и даље на терену и санирају пожариште, извијестила је у сриједу пријеподне Хрватска ватрогасна заједница.

Ситуација на пожаришту код Скрадина, у коме је опожарена површина од око 780 хектара, пуно је боља, а осим ватрогасних снага, пожар гасе два ер трактора.

Пожар на подручју Смоковића, који је захватио површину од 450 хектара, под надзором је ватрогасаца који санирају рубне дијелове пожаришта.

Циљ ватрогасаца у Шибенско-книнској жупанији јесте да спријече ширење ватре у Национални парк Крка, а због безбједности предложено је да се данас забрани улазак туристима у овај парк.

Макарска је јутрос прекривена димом, а медији преносе да град ужасно смрди и да је свуда пепео, што је узроковао пожар који је јуче послије подне избио у Горњим Тучепима, јављају медији.

Подручје од Тучепа до Дрвеника је данас без струје, јер је искључен далековод снаге 35 кw, због оштећења, али и ради гашења пожара и прелета канадера, саопштено је из Хрватске електропривреде (ХЕП).

Без струје су засеоци Човићи, Срида Села и Шимићи јер је трафостаница у Сриди села мање оштећена. Изгорjело је 10 до 15 стубова и 300 метара каблова.

Чим ватрогасци дозволе, радници ХЕП ће изаћи на терен и санирати штету колико је то у њиховој моћи ради успостављања преноса електричне енергије.