latinica  ћирилица
31/07/2024 |  09:04 ⇒ 09:04 | Аутор: СРНА

Митровић: У Српској повољна клима за стране инвеститоре

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Војин Митровић рекао је да је отварање новог производног погона компаније "Мале електрик драјвс Босниа" /Mahle Electric Drives Bosnia/ Лакташи најбољи доказ да у Републици Српској влада повољна клима за стране инвеститоре, речено је у ресорном министарству.
Војин Митровић - Фото: РТРС
Војин МитровићФото: РТРС

Митровић, који је заједно са министром привреде Србије Адријаном Месаровић и генералним конзулом у Републици Српској Милошем Вујићем посјетио ову компанију у Александровцу код Лакташа, истакао је да су Влада Српске, локална заједница, ресорно министарство и комплетно руководство Републике Српске створили услове за једну од најзначајнијих инвестиција у протеклом периоду.

Месаровићева је рекла да су Србија и Српска суштински једно, те је у интересу Србије, како властити економски напредак, тако и развој и напредак Српске, стога је оваква капитално-интензивна инвестиција усмјерена на будућност, најбољи корак у том смјеру.

Митровић и Месаровићева су заједно са руководством компаније, које је предводио менаџер операција Феза Киргиз, јуче посјетили нови производни погон који је отворен у априлу.

Вриједност њемачке инвестиције је око 20 милиона евра, у новом производном погону који се простире на 29.000 метара квадратних запослено је око 600 радника, а из ове компаније најављују проширење капацитета у наредом периоду.

Компанија "Мале електрик драјвс Босниа" Лакташи водећи је добављач система за аутомобилску индустрију, а дијелове које производи има сваки други аутомобил у свијету.