latinica  ћирилица
31/07/2024 |  08:01 ⇒ 08:30 | Аутор: ТАНЈУГ

Велики пожар се проширио на Биоково (ВИДЕО)

Пожар који је касно синоћ избио у Горњим Тучепима код Макарске у Хрватској проширио се и на Парк природе Биоково и захватио оближњи ранч.
Пожар - Фото: РТРС
ПожарФото: РТРС

Како преноси Индекс, ватрена линија дуга је четири километра, а чују се и детонације, па није познато је ли експлодирало возило или оружје у кућама.

Један од мјештана рекао је да је изгорио предио на којем се налази зип лајн, дио испод ресторана "Веза", а сви гости кућа поред магистрале, изишли су напоље.

У гашењу пожара учествују ватрогасци са цијеле ривијере.

Наводи се да гори више од 90 одсто маслињака и пољопривредних површина као и запуштених земљишта, бране се виле и куће па се ватра гаси и водом из базена.

Магистрала према Дубровнику сада је отворена за саобраћај док је пут Макарска-Вргорац затворена, а у току јутра се очекује долазак канадера.

Због пожара који се, ношен јаким вјетром, брзо ширио, замало је страдао предсједник општине Макарска Анте Чобринић.

- Чим је ватра букнула, отишао сам аутом до Човића како бих пружио подршку ватрогасцима. Тада је ватра била мала и у секунди ми се разбуктала пред очима па сам улетио у ауто и кренуо према кући. Међутим, ватра је захватила ауто из којег сам одмах искочио, а он је изгорио за неколико минута - испричао је Чобринић Слободној Далмацији.