latinica  ћирилица
31/07/2024 |  07:40 ⇒ 07:47 | Аутор: ТАНЈУГ

Харис и неименовани кандидат за потпредсједника САД од сљедеће недјеље у кампањи

Потпредсједница САД и највјероватнији кандидат Демократа на предстојећим предсједничким изборима у тој земљи Камала Харис, сљедеће недјеље ће заједно са још својим неименованим кандидатом за потпредсједника учествовати у предизборној кампањи у државама које нису традицонално окренуте ни ка Деморатама ни ка Републиканцима, пренио је Си-Би-Ес позивајући се на изворе блиске кампањи Харисове.
Камала Харис (Фото: EPA-EFE/EDWARD M. PIO RODA) -
Камала Харис (Фото: EPA-EFE/EDWARD M. PIO RODA)

Она још није објавила избор свог потпредсједника, иако се очекује да саопшти о коме је ријеч колико до понедјељка, преноси Ројтерс.

Си-Би-Ес наводи да се очекује да Харис именује кандидата за потпредсједника до 7. августа како би то било у предвиђеном року који захтјева да кандидати буду потврђени до 90 дана прије дана избора, како би се њихово име нашло на гласачком листићу.

Си-Би-Ес наводи да је десетак појединаца у оптицају за потпредсједничко мјесто - сенатор Марк Кели из Аризоне, гувернер Пенсилваније Џош Шапиро, гувернер Минесоте Тим Валц, гувернер Кентакија Енди Бешир и државни секретар САД за саобраћај Пит Бутиџиџ.