latinica  ћирилица
30/07/2024 |  22:40 ⇒ 23:00 | Аутор: РТРС

Додик у Бијељини са директорима јавних предузећа и установа Српске; Разговори о великим пројектима (ФОТО/ВИДЕО)

У Бијељини је одржан састанак предсједника Републике Српске Милорада Додика, премијера Радована Вишковића и министара у Влади Срспке са руководиоцима јавних предузећа и установа. Разговарало се о великим пројекатима на подручју Семберије. Кључни су изградња аутопута Бијељина - Кузмин и Дрински насип, као и модернизација болнице.
Додик у Бијељини - Фото: РТРС
Додик у БијељиниФото: РТРС

Ззаинтересовани смо да Бијељину ставимо у ранг приоритета као што смо то чинили и до сада , рекао је предсједник Милорад Додик након састанка у Бијељини. Поручио је да нема анимозитет према пројектима на овом подручју, да је пропуштено неколико пројеката који су сигурно могли да буду завршени. Међутим, за то није било иницијативе, нити жеље, навео је Додик.

- Ми смо веома заинтересовани за Бијељину да је ставимо у ранг приоритета и да правимо пројекте који праве разлику као што то чини ауто-пут, болница, обилазнице, да коначо завршимо Дрински насип који је веома важан за становништво и привреду - појаснио је Додик.

Он је нагласио да је истакнуто да треба даље радити на стабилизацији и учинити све да остане стабилна политичка, економска и социјална ситуација, као што је до сада.

Изјавио је да је републичка власт веома заинтересована за Бијељину, да нема анимозитет према пројектима на овом подручју, али да оне који неће да раде не може да натјера.

- Морам да кажем да сарадња са градским властима није била никаква, нажалост. То је резултирало чињеницом да нисмо имали завршен Дрински насип, али још није добијена грађевинска дозвола, за што је надлежна Градска управа рекао је Додик.

Премијер Радован Вишковић рекао је да састанак у Бијељини није политички, већ радни, а који је био посвећен плану за даље активности развоја Семберије.

Вишковиће је додао да желе да знају динамичке планове, али и гдје су проблеми да би се могли посветити њиховом рјешавању.

Додик је истакао да је чињеница да четири претходне године нису ријешени имовинско-правни односи за Дрински насип, па сада нема ни грађанске дозволе, а новац је обезбијеђен још прије шест година.

У Бијељини је на састанку присуствовало више од 70 руководилаца јавних предузећа и установа Српске. Додик је најавио да ће овакви форуми бити одржани у готово свим регијама Српске како би се разговарало о важним инфраструктурним пројектима.