latinica  ћирилица
30/07/2024 |  19:57 ⇒ 19:59 | Аутор: РТРС

Јавор и Брдар посјетили бањско-климатску рехабилитацију у Теслићу

Градоначелник Приједора Слободан Јавор и предсједник градског Удружења пензионера Слободан Брдар, посјетили су приједорске пензионере који се тренунто налазе на бањско-климатској рехабилитацији у Теслићу.
Јавор и Брдар у посјети бањско-климатској рехабилитацији у Теслићу -
Јавор и Брдар у посјети бањско-климатској рехабилитацији у Теслићу

Одлазак пензионера на бањско лијечење редовна је активност овог градског Удружења, а сваке године, уз помоћ Градске управе, њих око 350, распоређењних у двије групе, одлазе у бање "Мљечаницу" и "Врућицу".

- Можемо рећи да ни један град у Републици Српској не чини то за своје пензионере, иако су поједини градови у Српској, када се гледа економски развој и напредак, много јачи од Приједора. У питању је добра воља и поштовање најстарије популације, на чему смо ми и из руководства Удружења пензионера, захвални своме гадоначелнику и својој локалној заједници - истакао је Слободан Брдар, предсједник Удружења пензионера града Приједора.

Он је додао да је сарадња Удружења пензионера и локалне власти на изузетно високом нивоу траје већ 17 година, а нарочито је до изражаја дошла у посљедње двије године.

2. августа на бањско-климатску рехабилтацију одлази 30 Пријеодрских пензионера чије ће укупне трошкове боравка у бањи сносити Влада Српске.