latinica  ћирилица
30/07/2024 |  19:40 ⇒ 22:43 | Аутор: РТРС

Теслић: Мјештани Очауша незадовољни због забране општинске инспекције да се асфалтира пут (ВИДЕО)

Мјештани теслићког села Очауш окупили су се како би изразили незадовољство, због како наводе, забране општинске инспекције да се асфалтира пут који води ка централном сеоском гробљу.
Протест мјештана Очауша - Фото: РТРС
Протест мјештана ОчаушаФото: РТРС

Зашто је блокирано асфалтирање пута према гробљу у Очаушу, са сигурношћу не знају ни мјештани. Ипак, поручују да страначким превирањима овдје нема мјеста, јер је осим њихових предака у овом гробљу сахрањено и 20 бораца Војске Републике Српске.

- Они који опструишу и бране радове, нека је на част. Влада Републике Српске је пронашла средства и није битно ко ради и гради, битно је да само има општи интерес - рекао је мјештанин Миломир Кршић.

Мјештани поручују да проблем представља велика узбрдица ка капели и гробљу, зато им је кажу једини интерес да се пут асфалтира.

Иако смо имали намјеру да о свему разговарамо и са начелником општине Теслић Миланом Миличевићем, поручио нам је да одговор већ имамо у медијима.

На свом профилу на друштвеној мрежи, написао је да није против улагања у инфраструктуру у Теслићу, али да је неопходно да се прије свега обезбиједи документација.