latinica  ћирилица
30/07/2024 |  18:19 ⇒ 19:57 | Аутор: РТРС

Додик са директорима јавних предузећа и установа у Бијељини; Разговори о важним пројектима (ВИДЕО)

У Бијељини је одржан састанак предсједника Републике Српске Милорада Додика и предсједника Владе Радована Вишковића са директорима и руководством јавних предузећа и установа.
Додик у Бијељини - Фото: РТРС
Додик у БијељиниФото: РТРС

Додик је изјавио да су на данашњи састанак у Бијељини позвани сви људи које је именовала Влада да би се разговарало о великим пројектима, попут изградње ауто-пута од Раче, Дринског насипа, модернизацији болнице и другим битним темама.

Додик је појаснио да је ријеч о томе да се реално планира за идућу годину и да се види шта није учињено, а требало је да буде у протеклом периоду.

- Одлучили смо да кренемо од Бијељине јер овдје имамо неколико мега пројеката које радимо или су у току, попут изградње и завршетка ауто-пута од Раче, па и самог моста на Рачи. Вјерујемо да ћемо ове јесени или почетком идуће године успјети да организујемо све да крене дионица ауто-пута према Брчко дисктрика - рекао је Додик.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да данашњи састанак у Бијељини није политички већ радни састанак како би направили план за даље када је ријеч о великим пројектима који се реализују у Семберији.

- Ово није политички већ радни састанак људи који се налазе на одговорним позицијама, а коалициони партнери су потребни јер велики број одговорних људи припада и њиховим партијама и не желимо да имамо било какав изговор - рекао је Вишковић.

Он је додао да желе да знају динамичке планове, али и гдје су проблеми да би се могли посветити њиховом рјешавању.

Састанку су присуствовали предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, премијер Радован Вишковић, министри у Влади Српске Зора Видовић, Синиша Каран, Ален Шеранић, Саво Минић, Недељко Чубриловић, Жељка Стојичић, Петар Ђокић.

Присутно је било више од 70 учесника, људе које именује Влада Српске, а међу њима су вршиоци дужности директора Аутопутева Републике Српске Недељко Ћорић, Путева Републике Српске Милан Дакић, Казнено-поправног завода Миленко Гајић, Фонда ПИО Младен Милић.

Присутни су били и директори Дома здравља Данијела Ђукин, школа, установа културе као и предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић.