latinica  ћирилица
30/07/2024 |  15:08 ⇒ 19:20 | Аутор: РТРС

У Болници Требиње свакодневно се обављају захтјевни оперативни захвати уз помоћ гостујућих љекара (ВИДЕО)

Захваљујући ангажману гостујућих љекара, али и стручности домаћег медицинског кадра, у Болници Требиње свакодневно се обављају захтјевни оперативни захвати.
Болница Требиње - Фото: РТРС
Болница ТребињеФото: РТРС

Само у области ортопедије и трауматологије обави се око 150 операција годишње, па пацијенти више не морају да стручну помоћ траже у удаљеним здравственим установама.

Само дан након што му је урађена операција кука, четрдесетдеветогодишњи Милован Марковић поново је на ногама.

- Имао сам одавно болове, знао сам да овдје раде операције. Јуче сам оперисан - рекао је Марковић.

Љекасрки тим на челу са др Драганом Милошевићем, те доктором Владом Новаковићем из Београда, сваког мјесеца обави десет до петнаест операција замјене кука или кољена. Сарадња је, кажу, одлична, тако да у требињској болници обављају и сложене операције као што је истовремена замјена оба кука.

- Сарадња је изванредна, имамо у Требињу стручни тим, радимо редовно замјене зглобова - каже специјалиста ортопедске хирургије и трауматологије др Владан Новаковић.

Болница Требиње располаже стручним љекарима из много области, а захваљујући ангажману гостујућих љекара, спектар услуга је проширен. Тиме је пацијентима омогућено да најквалитетнију услугу добију близу мјеста становања, а домаћи љекари усавршавају своје знање.

- Готово свако одјељење има гостујуће љекаре, пацијенти су задовољни - истиче помоћник директора Болнице Требиње за медицинска питања Татјана Мрдић.

Најчешће се сарадња успоставља са љекарима из других градова БиХ, Србије и Црне Горе. Очекује се да, након што буде отворена нова болница, у Требињу буду ангажовани и стручњаци из других европских или свјетских центара у неким захтјевним медицинским процедурама.