latinica  ћирилица
30/07/2024 |  14:23 ⇒ 15:54 | Аутор: РТРС

Медијска офанзива Амбасаде САД - желе да се умијешају у политички процес

Амбасада САД у БиХ кренула је са медијском офанзивом против Републике Српске, чија је мета њена фискална стабилност, рекао је Ненад Стевандић, предсједник Народне скупштине Српске.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Покушавају да изазову незадовољство грађана Републике Српске. Аки наши грађани своје задовољство и незадовољство показују на изборима. И на претходним су показали да бирају представнике у Републици Српској, углавном против воље амбасада, које желе да се умијешају у политички процес - рекао је Стевандић новинарима у Источном Сарајеву, коментаришући наводе које у посљедње вријеме износи Амбасада САД против Републике Српске.

Стевандић је истакао да је прије 15 дана почела медијска офанзива против Српске у коју се убацују нове методе и нове теме.

Коментаришући да ли ће Народна скупштина Републике Српске имати комуникацију са Уставним судом БиХ у вези са привременим стављањем ван снаге Изборног закона Републике Српске, Стевандић је рекао да постоји закон о непримјењивању одлука Уставног суда, који је на снази.

- Ми ту комуникацију завршимо на Одбору за уставна питања и Законодавном одбору Народне скупштине Републике Српске - рекао је Стевандић.