latinica  ћирилица
30/07/2024 |  14:15 ⇒ 14:27 | Аутор: РТРС

У Сарајеву потписан споразум вриједности 2.125.000 КМ

Данас је у Сарајеву потписан Споразум о удруживању и начину реализације средстава за остваривање права из Анекса 7 Дејтонског мировног споразума у 2024. години, којим су удружена средства у износу од 2.125.000 КМ у циљу реализације пројеката за остваривање права из овог анекса, саопштено је из Републичког секретаријата за расељена лица и миграције.
Потписивање Споразума о удруживању и начину реализације средстава за остваривање права из Анекса VII Дејтонског мировног споразума - Фото: Уступљена фотографија
Потписивање Споразума о удруживању и начину реализације средстава за остваривање права из Анекса VII Дејтонског мировног споразумаФото: Уступљена фотографија

Споразум су потписали директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Републике Српске Давор Чордаш, министар Федералног министарства расељених особа и избјеглица Нерин Диздар, министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Севлид Хуртић, градоначелник Дистрикта Брчко Зијад Нишић и директор Фонда за повратак БиХ Срђан Шекара.

Чордаш је рекао да ће све процедуре бити завршене у што скоријем року како би се могло започети с реализацијом приоритетних пројеката које одобри Комисија за избјеглице и расељене особе БиХ.

Републички секретаријат за расељена лица и миграције је за овај споразум издвојио средства у износу од 50.000 марака која ће бити уплаћена Фонду за повратак БиХ, наводи се у саопштењу.

Укупна средства ће бити искориштена за пројекте електрификације стамбених јединица расељених особа и повратника и пројеката обнове и изградње комуналне инфраструктуре на подручјима гдје живи ова категорија становништва.