latinica  ћирилица
30/07/2024 |  13:24 ⇒ 13:24 | Аутор: СРНА

Изетбеговић: Конаковић постаје проблем за БиХ

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић изјавио је да БиХ мора имати добру сарадњу са Хрватском и Србијом, те да министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић постаје проблем за БиХ са својим, како је рекао, "петљанцијама и бескрајним лажима".
Бакир Изетбеговић - Фото: РТРС
Бакир ИзетбеговићФото: РТРС

Коментаришући Конаковићеву конференцију за новинаре на којој је презентовао споразуме са Хрватском и Србијом из 2011. године о "испорученом суверенитету", Изетбеговић је истакао да је те документе требало усвојити, јер је била потребна борба против граничног криминала.

- Консензусом је прошло. Сви су били за, нико није био ни против ни уздржан. И онда се нађе Конаковић који је завршио за електричара. То је човјек који нема потврду о завршеној средњој школи. Човјек дезавуише све људе и пребацује кривицу - навео је Изетбеговић за Н1.

Конаковић је на недавној конференцији за новинаре рекао да је ријеч о документу који је потписао тадашњи члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић, а други члан ове институције Бакир Изетбеговић гласао за.

- Испоручен је дио суверенитета полицијских агенција БиХ сусједним земљама - оцијенио је Конаковић и показао споразум који "дио суверенитета БиХ даје Србији и Хрватској".