latinica  ћирилица
30/07/2024 |  11:13 ⇒ 11:15 | Аутор: РТРС

Додик: На Олимпијским играма примарна подршка спортистима из Српске (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да је присуствовао церемонији отварања Олимпијских игара у Паризу с примарним циљем подршке спортистима из Српске, а који наступају за репрезентације Србије и БиХ.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је истакао да је церемонију напустио одмах након проласка српске репрезентације у дефилеу учесника, те да није присуствовао догађајима који су окарактерисани као спорни.

Предсједник Српске каже да је ишао да примарно подржи спортисте из Републике Српске који се налазе у репрезентацији Србије.

- Неколико њих је у репрезентацији БиХ. Желио сам да им пожелим успјех и кажем да се радујемо њиховим успјесима - навео је Додик.

Он је додао да су спортисти, које је имао прилику срести у Паризу, веома мотивисани за такмичење, јер су Олимпијске игре врх спортске каријере.

Додик је подсјетио да је у Паризу са предсједником Србије Александром Вучићем присуствовао и отварању "Српске куће" која представља презентацију српске привреде у вријеме Олимпијских игара.Присуствовао отварању Срп