latinica  ћирилица
30/07/2024 |  10:17 ⇒ 12:30 | Аутор: РТРС

Додик са фудбалерима и управом Борца: Исписали сте историју (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик уприличио је данас у Бањалуци пријем за фудбалере и управу Фудбалског клуба Борац.
Милорад Додик и фудбалери и управа ФК "Борац" - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад Додик и фудбалери и управа ФК "Борац"Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Додик је рекао да је Борац исписао историју овог фудбалског клуба на нови начин и да су поносном учунили цијелу Републику Српску.

Он је честитао тренерима и играчима, истакавши да су показали допадљив фудбал, да нису они који се уплаше и повуку, већ да играју отворено, агресивно и зато успјеси и долазе.

- Желим да захвалим свима вама на ономе што сте нам приредили, учинили нас срећнима и заиста годи успјех који сте остварили. Честитам вам прије свега за борбу коју сте показали. Пратим све што радите и желио сам данас да вас охрабрим за још један напор који требате учинити - рекао је Додик и додао да је јасно са каквим противником играју, али да вјерује у играче Борца.

Милорад Додик и фудбалери и управа ФК "Борац" (Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja)

Он је истакао да је Борац саставни дио имена Бањалука.

- Без Борца ни овај град ни Република Српска не би могли да живе, то најбоље појказује посјећеност утакмица која је све већа. Колико сам чуо, све карте за сутрашњу утакмицу су распродате - рекао је Додик.

Милорад Додик и фудбалери и управа ФК "Борац" (Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja)

Предсједник Скупштине ФК Борац Стојан Малбашић рекао је да без подршке предсједника и Владе Српске овај спортски колектив данас не би имао снаге да се супротстави јаким европским клубовима.

Он је истакао да је све што је урађено у посљедњих пет-шест година у овом клубу, од реконструкције рефлектора, до градње главног и помоћног терена, урађено средствима Владе Републике Српске, захваливши за подршку.