latinica  ћирилица
30/07/2024 |  09:54 ⇒ 09:55 | Аутор: РТРС

Селак: Полицијске сарадње плаше се они који би могли бити њен предмет

Полицијска сарадња земаља региона и уопште полицијска сарадња у цијелој Европи, може плашити само оне који би могли бити предмет те сарадње, рекао је Горан Селак, предсједник Социјалистичке партије Српске.
Горан Селак - Фото: РТРС
Горан СелакФото: РТРС

Селак је реаговао на изјаве министра спољних послова у Савјету министара Елмедина Конаковића који се противи сарадњи полицијских агенција из БиХ са колегама из Републике Србије.

- Не треба много анализирати да би се закључило шта је позадина оспоравања Споразума о сарадњи полицијских агенција из БиХ са колегама из Србије. Евидентно је да појединим политичким структурама у БиХ, односно у Федерацији БиХ не одговара координисани рад на сузбијању међународног организованог криминала и то из само њима знаних разлога - поручио је Селак.

Он каже да споразуми о сарадњи полицијских тијела представљају примјере добре праксе у мање више свим земљама окружења.

- Полицијска сарадња на међудржавном и интернационалном нивоу је тековина савременог друштва, а они којима она смета очигледно теже заштити криминала и криминалаца. Додатно запањује незнање министра спољних послова БиХ који не тумачи Споразум на исправан начин и не разумије се у терминологију, па прикривеног исљедника представља у најмању руку као агресора, што је и смијешно и неутемељно - истакао је Селак.