latinica  ћирилица
29/07/2024 |  19:25 | Аутор: СРНА

Стевандић: Конаковић само шири мржњу

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је да министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић отвореном писмом министру унутрашњих послова Србије Ивици Дачићу само шири мржњу.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

Стевандић је навео да је намјера Конаковића да поквари односе између народа.

- Он са овим пуца и на нас у Републици Српској, ми ћемо вратити много жешће и много теже него што он то очекује - рекао је Стевандић за ТВ Пинк.

Он је додао да Конаковић може нешто вербално да покуша, али не може ништа да блокира.

- Зато ми можемо све да блокирамо у БиХ. Тако да се они играју опасних игара, завађају народ и дижу велику температуру за свађу, сукобе и неслогу и свима онеспособљавају добре кораке за будућност - истакао је Стевандић.

Конаковић је данас упутио отворено писмо Дачићу у вези са полицијском сарадњом Србије и БиХ, у којем оптужује Србију да чува и штити, како је рекао "ратне злочинце", те тражи да се изруче БиХ.

Дачић је у саопштењу истакао да се сарађивати мора и да нема намјеру да распирује полемику и даје било какву тему или повод за напад на Србију од бошњачких политичара, али их пита колико хиљада муџахедина крвавих руку крију у БиХ, дајући им држављанства послије рата у БиХ".