latinica  ћирилица
29/07/2024 |  18:53 ⇒ 20:47 | Аутор: РТРС

Јек туристичке сезоне - спремите се за чекање на границама (ВИДЕО)

Посљедњег јулског викенда забиљежене су велике гужвe на граничним прелазима са БиХ. Почетак седмице доноси благо растерећење. У јеку туристичке сезоне, свакако све је већи број путника на прелазима према мору.
Гранични прелаз Костајница (фото: ams-rs.com) -
Гранични прелаз Костајница (фото: ams-rs.com)

На Међународном граничном прелазу Иваница према Хрватској- нема правила од непрегледних колона и вишечасовних чекања до минималног задржавања.

У јеку туристичке сезоне крај јула и почетак августа доносе и највеће гужве. Према Хрватској на ГП Иваници пређе по 5-6 хиљада особа дневно.

Гранични прелаз Зупци, преће и до 10.000 људи дневно , али већих задржавања нема. Док ГП Делеуша код Билеће биљежи доста мањи број прелазака, али због инфраструктуре ипак дужа задржавања.

- Што се тиче ГП Зупци ту су чекања између пола сата и сат. У протеклом периоду ту биљежимо око 7.000 прелазака, а чекања доста мања и имамо ГП Делеуша гдје су чекања између сат и два - рекао је инспектор за граничну контролу Новица Ружић. 

И на граничном прелазу Градишка појачан је интензитет саобраћаја.

Ако путујете према цногорском приморју и желите да избјегнете километарску колону, из Граничне полиције савјетују да бирате прелазе: Крстац у зони Гацка или Клобук у Требињу.