latinica  ћирилица
29/07/2024 |  18:41 | Аутор: СРНА

Сарадња Војске Србије и СПЦ на изузетном нивоу

Сарадња Војске Србије и Српске православне цркве је на изузетном нивоу и треба да буде настављена у истом духу, оцијењено је на састанку начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића са викарним епископом липљанским Доситејем, који је надлежан војним свештеницима.
Мојсиловић са представницима СПЦ - Фото: СРНА
Мојсиловић са представницима СПЦФото: СРНА

На састанку је разговарано о функционисању вјерске службе у Војсци Србије, раду војних свештеника и њихових помоћника, те плановима за предстојеће обиљежавање крсне славе Војске Србије, Светог деспота Стефана Високог, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Генерал Мојсиловић је истакао да је Војска Србије војска свих грађана, да поштује различитости и ствара услове за испуњење вјерских потреба својих припадника.

Он је указао да се, осим у остваривању Уставом загарантованог права на слободу вјероисповести, значај вјерске службе огледа и у јачању моралне снаге и истрајности старјешина, цивилних лица и војника и самим тим укупних способности и готовости Војске Србије.

Вјерска служба је организована ради остваривања слободе вјероисповести припадника Војске Србије, јачања духовних и моралних вриједности и неговања војничких врлина и патриотизма.

Из Министарства су навели да припадници Војске Србије учествују у дјелатностима службе по сопственој вољи и убјеђењу, уз уважавање обавеза које проистичу из војне службе.