latinica  ћирилица
29/07/2024 |  16:45 | Аутор: СРНА

Вулић: Скај министру најбоље да се држи своје чаршије, МУП Српске је институција

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је за да је Елмедин Конаковић политички дилетант који из дана у дан потврђује да није дорастао функцији коју обавља, док са друге стране глуми свезналицу, а суштини је остао мали сарајевски, локални политичар у покушају.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

- Драго ми је да је данас коначно признао да су они у МИП-у само поштари, али за разлику од професионалаца, ови поштари у МИП-у дају себи за право да пошту и отварају, а ако им не одговара садржина и да је баце или стопирају", истакла је Вулићева.

Говорећи о споразуму о полицијској сарадњи БиХ и Србије, која је постала топ тема у бошњачком Сарајеву, Вулићева је рекла да је годинама њихова болна тачка Министарство унутрашњих послова Републике Српске, јер им није успјела реформа полиције коју је зауставио предсједник Републике Српске Милорад Додик.

- Сви они знају да је МУП Републике Српске најбоље организован од свих министарстава у БиХ и ФБиХ и то не могу да преболе, као што не могу да преболе ни неуспјех реформе полиције и још један покушај преноса надлежности са Републике Српске на ниво БиХ. Сада, 14 година од потписивања Споразума о полицијској сарадњи БиХ и Србије, пробошњачке странке актуелизују ту тему и злоупотребљавају је у предизборне сврхе, међусобно се оптужујући с циљем додворавања својим бирачима и борбе за титулу "првог међу муслиманима" - нагласила је Вулићева.

Она је истакла да је МУП Српске на челу са министром Синишом Караном и директором Полиције Синишом Кострешевићем, институција за сва МУП у кантонима и ФБиХ, а посебно за скај министра Елмедина Конаковића.

Оно што је у свим земљама нормално да полиције сарађују, стављају се на располагање једни другима када то изискују потребе, рекла је Вулићева, није нормално само бошњачком политичком корпусу у овој вјештачкој творевини званој БиХ.

- То су фрустрирани људи, оптерећени Републиком Српском и свим што има префикс српски, јер би хтјели да контролишу све, да је све под једном капом и једном управом - њиховом и политичког Сарајева. Међутим, то се никада неће десити, и они знају да је то једина једина истина, а то што су их излагали одлазећи Мајкл Марфи и нелегални Кристијан Шмит, обећавајући им испуњена сна о бошњачкој унитарној БиХ, већ је њихов проблем. И нема ту ништа чудно с обзиром на то да некад муслимани, сада Бошњаци припадају народу који је кроз вијекове био у улози вазала и слуга страном фактору. Тако је и данас, како су и сами потврдили вежи коња гдје ти ага каже. Везујући тако коња, стигли су ту гдје су стигли - рекла је Вулићева.

Осврнувши се на писмо Конаковића упућено министру унутрашњих послова Србије Ивицу Дачићу у којем наводи да Србија не може, како каже, држати моралне придике БиХ, Вулићева је рекла да није жалосно било би смијешно.

- Један скај министар даје себи за право да шаље писмо и држи предавање министру са завидном каријером, из уређене и снажне државе као што је Србија!? Невјероватно. Ко о чему Конаковић о моралу и "бошњачкој жртви"!? Мислим да је Елмедину Конаковићу најбоље да се држи своје чаршије и мјесне заједнице, јер за друго и није - закључила је Вулићева за Срну.