latinica  ћирилица
29/07/2024 |  16:35 ⇒ 17:22 | Аутор: РТРС

Бореновић: Запањујуће ирационално понашање бошњачких политичара

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да је запањујуће ирационално понашање бошњачких политичких фактора који, док ватра букти по Федерацији БиХ, упорно одбијају помоћ Србије у виду хеликоптера.
Бранислав Бореновић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Бранислав БореновићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Бореновић је истакао да је сулудо у оваквим ситуацијама одбијати помоћ.

- Било ми је назамисливо да се то може десити. Они, такмичећи се ко ће више покварити односе са нама важном Србијом, никако не прихватају да је будућност у регионалној сарадњи, а не у деведесетим годинама прошлог вијека, из којих никако да изађу - каже Бореновић.

Бореновић је додао да бошњачки политичари не схватају да јака Србија, чији званичници увијек наглашавају поштовање територијалног интегритета и дејтонског оквира БиХ, може бити само од користи не само Републици Српској, него и цијелој БиХ.

- Умјесто да заједно идемо напријед, они нас само враћају назад, а највише на штету свог народа, што показује и овај случај - рекао је Бореновић.

Бореновић је подсјетио да је Србија прва прискочила у помоћ БиХ, али и цијелој регији, током пандемије вируса корона, да реализује бројне пројекте, те напоменио је и солидарност током поплава 2014. године, саопштено је из ПДП-а.

- Они не виде ништа осим онога за шта мисле да ће им донијети који јефтини политички поен - закључио је Бореновић.