latinica  ћирилица
29/07/2024 |  11:20 ⇒ 14:44 | Аутор: СРНА

Нешић: Српски министри неће дозволити деструкције на штету Српске

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић поручио је данас министру иностраних послова у Савјету министара Елмедину Конаковићу да ниједан српски министар у Савјету министара неће ни њему, ни било коме другом дозволити било какве деструкције на штету Републике Српске и њених грађана.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

- Док се сви у региону труде да имају полицијску сарадњу, а БиХ једино на том пољу може да дође до неке позитивне сарадње, министар иностраних послова Конаковић жели да прекине сарадњу и поништи Споразум о полицијској сарадњи између БиХ и Србије. Не знам зашто му то смета - рекао је Нешић Срни.

Према његовим ријечима, Конаковић треба да се одлучи да ли је за борбу против криминалаца или да буде њихов патрон.

- Док смо ми српски министри у Савјету министара, од те Конаковићеве иницијативе нема ништа. Ријеч је о обичној популистичкој иницијативи којом жели да покаже да је деструктивнији од СДА, чији је некад и био члан, и то баш у вријеме потписивања поменутог споразума - поручио је Нешић.

Министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић најавио је да ће на сједници Савјета министара ове седмице покренути иницијативу за стављање ван снаге Споразума БиХ и Србије о полицијској сарадњи.

Он је објаснио да је стављање ван снаге овог споразума могуће само ако министри из Републике Српске у Савјету минстара дигну руку за то, јер тако каже Устав БиХ.