latinica  ћирилица
29/07/2024 |  10:52 ⇒ 10:52 | Аутор: РТРС

Рафинерија уља Модрича на такмичењу орача "Прва бразда" у Новом Селу (ФОТО)

Рафинерија уља Модрича протеклог викенда била је дио смотре љепоте живота на селу и манифестације "Прва бразда" која се већ дванаесту годину одржава у Новом Селу.
Прва бразда - Нестро - Фото: Уступљена фотографија
Прва бразда - НестроФото: Уступљена фотографија

Ријеч је о такмичењу орача пољопривредника овог краја, а најбоље у орању по оцјени стручног жирија, Рафинерија уља Модрича, наградила је вриједним поклонима.

На традиционалној 12. по реду манифестацији такмичењу орача "Прва бразда-Ново Село 2024" окупио се велики број учесника и посјетилаца.

Прва бразда (Фото: Уступљена фотографија)

Подршку овом догађају већ неколико година заредом пружа Рафинерија уља Модрича, гдје уз покровитељство Општине Врњачка Бања, у организацији удружења "Прва бразда" и "Новоселац", потврђују значај пољопривреде за мјештане овог краја.

Поред такмичења у орању, присутнима је одржано едукативно предавање и представљен производни асортиман за пољопривредну механизацију.
Велики број посјетилаца испратио је такмичење 25 орача који су демонстрирали своју прецизност, умијеће и познавање земљишта, што је важно за успјешну пољопривредну производњу.

Орачи су се такмичили у три категорије, а најбољима су уз помоћ Рафинерије уља Модрича додијељене вриједне награде.

Такмичење орача само је дио манифестације која промовише љепоту живљења на селу, културу и традицију, а претходио му је свечани дефиле трактора и традиционално орање коњском запрегом.