latinica  ћирилица
29/07/2024 |  09:16 ⇒ 10:34 | Аутор: ТАНЈУГ

Француска: Сви возови од јутрос саобраћају нормално

Сви возови у Француској од јутрос саобраћају нормално, након саботаже на жељезничкој мрежи која се догодила у петак, неколико сати прије церемоније отварања Олимпијских игара у Паризу, изјавио је француски министар саобраћаја Патрис Вергријт.
Жељезничка станица у Француској (Фото: EPA-EFE/ANDY RAIN) -
Жељезничка станица у Француској (Фото: EPA-EFE/ANDY RAIN)

Он је рекао да је "од 800.000 путника који су били потенцијално погођени током викенда 700.000 могло да заврши своје путовање", преноси БФМ ТВ.

У Француској су јуче завршене поправке жељезничких пруга које су оштећене у пожарима подметнутим у петак, саопштио је француски национални жељезнички оператер СНЦФ.

Стотине хиљада људи је било блокирано након што је обустављен железнички саобраћај због пожара на пругама неколико сати прије церемоније отварања летњих Олимпијских игара у Паризу.

Париско тужилаштво отворило је кривичну истрагу о подметању пожара коју надгледа канцеларија тужилаштва за организовани криминал.

Француски министар унутрашњих послова Жералд Дарманен изјавио је данас да екстремисти крајње љевице вјероватно стоје иза саботажа на француској жељезници изведених у петак.