latinica  ћирилица
29/07/2024 |  08:16 ⇒ 11:18 | Аутор: РТРС

Павић: Антисрпска коалиција није спокојна због кандидатуре Трампа (ВИДЕО)

Цијела антисрпска коалиција око нас је пресликана коалиција вазала и марионета Трећег рајха гдје се практично исто друштво окупило на антисрпском задатку и они нису спокојни због кандидатуре Доналда Трампа на предсједничким изборима у САД, изјавио је политички аналитичар Александар Павић, гостујући у Јутарњем програму наше телевизије.
Александар Павић - Фото: РТРС
Александар ПавићФото: РТРС

Павић је нагласио да би бивши изасланик Бијеле куће за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел опет могао имати важну улогу у случају да Трамп побиједи на предсјендичким изборима у Америци.

- Гренел је потврдио да је Трампов циљ био да повуче америчку војску са КиМ. Трамп је био спреман да препусти безбједност на овим просторима или народу који ту живи или Европљанима. Албански и муслимански фактор уважавају само САД и нико други нема такав ауторитет. Видимо да су честе провокације из Амбасаде САД у Сарајеву и да Курти покушава да очисти КиМ од Срба. Они ће радије да направе хаос него да дозволе да неки вакум попуне Русија, Кина или да овдје буде мање НАТО-а - рекао је Павић.

Павић је истакао да је "покушај атентата на Доналда Трампа, повлачење Џозефа Бајдена из предсједничке трке и долазак Камале Харис као кандидата на изборима за лидера САД узбуркало духове у Америци, али и у цијелом свијету с обзиром на то како САД утичу на геополитичке односе широм планете.

- САД сматрају да цијели свијет спада у сферу њиховог утицаја, склони су томе да се мијешају у унутрашње ствари свих земаља и представљају се као самоименовани арбитри тога ко је демократа, а ко није - оцијенио је Павић.

Павић је нагласио да је очито да је Тајна служба САД потпуно оманула око свега што се тиче покушаја атентата на Трампа.

- Шефица те службе морала је да поднесе оставку. Још не знамо детаље покушаја тог атентата. Мало ко вјерује у званичну верзију. Још нема форензичког извјештаја о покушају атентата нити извјештаја о Трамповом здравственом стању из болнице гдје је третиран - навео је Павић.

Павић је подсјетио да је истраживачки новинар Симор Херш описоа шта се тачно дешавало у САД.

- Херш је навео да је практично Барак Обама натјерао Бајдена да се повуче. Видимо да Бајден није био спосбан да сам води политику и да је био само једна марионета за оне који стварно владају Америком. Поставља се питање ко влада САД? Очито не онај ко је демократски изабран - истакао је Павић.