latinica  ћирилица
29/07/2024 |  08:10 ⇒ 09:02 | Аутор: СРНА

Завршена ликовна колонија у Котор Варошу

Ликовна колонија "Котор Варош 2024", на којој је учествовало 12 локалних умјетника, завршена је представљањем њихових радова на игралишту Јавне установе Центра за културу, спорт и информисање.
Ликовна колонија "Котор Варош 2024" - Фото: СРНА
Ликовна колонија "Котор Варош 2024"Фото: СРНА

Циљ колоније, која је завршена синоћ, био је да јавности представи рад ликовних стваралаца и подигне свијест о ликовној умјетности у Котор Варошу и околини.

Домаћин ове манифестације, дипломирани ликовни умјетник Горан Чупић рекао је да је колонија постала један од заштитних симбола Котор Вароша.

- Задовољни смо због чињенице да смо угостили врхунске сликаре, који су стварали дјела у природи и обогатили фундус Галерије у Котор Варошу - истакао је Чупић.

Умјетници су у току тродневне ликовне колоније имали задатак да насликају по два платна техникама акрил и уље на платну.

- Настале слике биће изложене у галеријском простору которварошке кино-сале. Изложба ће бити продајног карактера, а приход ће бити искориштен за даљи развој умјетности на подручју општине - нагласио је Чупић.

Учесници ликовне колоније "Котор Варош 2024" били су Горан Чупић, Бранко Русмир, Маријана Тепић, Анастасиа Станић, Дара Божичковић, Ана Каламанда, Милица Столић, Сања Маљак, Нина Драгољевић, Марија Тодоровић, Ријалда Алић и Горјана Буквић.

Организатори Ликовне колоније "Котор Варош 2024" су општина и Центар за културу, спорт и информисање.