latinica  ћирилица
28/07/2024 |  21:51 | Аутор: ТАНЈУГ

Словенија: Након невремена спашено 17 планинара

Словеначка Горска служба спасавања спасила је данас 17 планинара са Окрешља који су били одсјечени услед одрона након невремена.
Спашавање људи на планини (Фото: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT/илустрација) -
Спашавање људи на планини (Фото: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT/илустрација)

Логарску долину погодило је јако невреме које је, како преноси 24ur, опустошило подручје испод водопада Ринка које је популарно међу туристима.

Затрпано је корито и стаза испод водопада ширине 200 метара и камион који се налазио у близини корита. Заробљени су били и неки планинари, од којих је 17 Горска служба спасавања морала да спасава са Окрешља. Нико није повријеђен.

Прије недјељу дана, огромна маса камења и стијена пала је у долину и оштетила пут и дио планинарске стазе која води до водопада. Подручје још није потпуно санирано, а сада се стење поново обрушило.

Дијелове Словеније данас је захватило невријеме праћено јаком кишом. Мјештани појединих дијелова сјевероисточне Словеније пријављују и поплављене објекте, срушено дрвеће и однете кровови. Ватрогасци су морали да интервенишу у Марибору и околини, Словенским горицама, Словенској Бистрици, Ловренцу на Похорју и Оплотници.