latinica  ћирилица
28/07/2024 |  20:35 | Аутор: ТАНЈУГ

Пешић: Пораз од САД не мијења нашу ситуацију, морамо да се припремимо за Порторико

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић рекао је данас да пораз од САД не мијења ситуацију за његову екипу, као и да је знао шта може да очекује од противника.
Светислав Пешић (фото: TANJUG / JADRANKA ILIĆ) -
Светислав Пешић (фото: TANJUG / JADRANKA ILIĆ)

Србија је данас у првом колу групе Ц на Олимпијским играма у Паризу поражена од селекције САД резултатом 110:84.

Очекивали смо овакву утакмицу и ништа ново нисмо доживјели. Велика је разлика кад играју против нас, очигледно имају додатну мотивацију. Нисмо пуно говорили о одбрани, ту све почиње и то је база. Не само код нас. У припремном делу смо се концентрисали на напад, знали смо да ће вршити притисак на нашу организацију игре. Прерано смо почели да узимамо шутеве, а он нас није специјално служио. Играш колико ти ривал дозволи, ово све је доказ да смо изгубили организацију игре и све оно што смо добро радили у првом полувремену. То је најкраћа анализа - рекао је Пешић.

Пешић сматра да данашњи пораз не мијења ситуацију, као и да његова екипа треба да се спрема за утакмицу другог кола против Порторика у сриједу од 17.15 часова.

- Рекли смо да евентуална побједа или пораз од САД не мијења ситуацију, морамо да одиграмо још двије утакмице за четвртфинале. Нема слабог противника, знам како треба сад да реагујемо и припремамо се за следећу утакмицу. Нема времена за специјалне анализе - изјавио је Пешић.

Селектор Србије је нагласио да ниједна утакмица неће бити лака, као и да репрезентација мора да узме судбину у своје руке.

- Не размишљам о новом окршају са САД, то ви размишљајте. Како се други пале на Американце, тако се пале и на нас. Ниједна утакмица неће бити лака, сви ће имати додатну мотивацију против нас. Биће неизвјесне борбе до краја и морамо да узмемо судбину у наше руке и кренемо на побједу - оцијенио је Пешић.

Он је констатовао да је репрезентација САД била мотивисана, као и да је у Париз дошла да освоји злато.

- Добро смо све радили оно у првом полувремену. Враћам се на напад, ако смо имали контролу и одигравали системе, онда је било другачије. Имали су проблема са Јокићем, али некада је тешко да све што замислиш и одиграш. На другој страни је била изузетно мотивисана екипа са доста физике, није било лако доћи до отворених шутева. Ово је олимпијски турнир и они су дошли по злато, дошли су да победе. Није нико против нас, али прва утакмица има додатне тензије и мотивације - закључио је Пешић.