latinica  ћирилица
28/07/2024 |  18:39 | Аутор: ТАНЈУГ

Надал тешко до другог кола олимпијског турнира и меча против Ђоковића

Шпански тенисер Рафаел Надал тешко је стигао до другог кола олимпијског турнира и меча против Новака Ђоковића пошто је данас савладао Мартона Фучовича из Мађарске резултатом 2:1 (6:2, 4:6, 6:4) за два сата и 32 минута.
Рафаел Надал (Фото: EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI) -
Рафаел Надал (Фото: EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI)

Шпанац је први сет добио лако, са два брејка. У другом је до брејка први стигао Фучович и повео 3:0, затим изједначио на 1:1 и увео меч у трећи, одлучујући сет. У прва гема трећег сета на сервис Фучовича Надал у оба није користио по две брејк лопте. Фучовић затим код вођства 2:1 не користи три везане брејк лопте. Надал прави брејк у следећем гему, а онда спашава брејк лопту и стиже до 4:2. Надал је код вођства 5:4 на свој сервис имао две везане меч лопте које иније искористио, али трећу јесте чиме је обезбиједио нови дуел са највећим ривалом.

Надал ће сутра или прекосутра играти против Ђоковића, а организатори ће вечерас саопштити дан и сатницу тог меча. Биће то јубиларни 60. меч двојице тениских великана, а Ђоковић води 30:29 у побједама. У посљедњем међусобном дуелу Надал је побиједио у четвртфиналу Ролан Гароса резултатом 3:1.