latinica  ћирилица
28/07/2024 |  13:33 ⇒ 14:01 | Аутор: ТАНЈУГ

Ватерполисти Србије побиједили Јапан

Ватерполисти Србије побиједили су Јапан резултатом 16:15 у мечу првог кола групе Б на Олимпијским играма у Паризу.
Душан Мандић (Фото:  EPA-EFE/Tibor Illyes) -
Душан Мандић (Фото: EPA-EFE/Tibor Illyes)

На старту меча Србија је водила 2:0 и 4:2, али је Јапан стално држао прикључак. Србија је два минута прије краја полувремена водила 7:6, али се на велики одмор отишло ипак вођством Јапана - 8:7.

Изабраници Уроша Стевановића преокренули су на 9:8 на старту треће деонице, а убрзо затим и 12:9, али се Јапан вратио на 11:12 и тим резултатом се ушло у посљедњу четвртину.

Затим је Јапан изједначио на 12:12, али је Србија успјела да се одмакне на 15:13 три мунута прије краја. Јапан је изједначио на 15:15 минут и 53 секунде прије краја, али је најбољи играч утакмице Душан Мандић седмим голом на утакмици вратио предност Србији на 1,35 прије краја и испоставило се поставио коначан резултат.

Мандић је предводио Србију са седам голова, а по два су дали Никола Дедовић, Виктор Рашовић и Никола Јакшић. Страхиња Рашовић, Немања Вицо и Радомир Драшовић дали су по један гол. Јусуке Инаба је са шест голова био најефикаснији у Јапану, а Кеиго Окава је три пута био стријелац.

Раније данас у оквиру групе Б Шпанија је побиједила Аустралију резултатом 9:5. Вечерас играју Француска и Мађарска.

Србија ће у другом колу, у уторак од 10.30 часова, играти против Аустралије. Пласман у четвртфинале обезбиједиће четири првопласиране екипе.