latinica  ћирилица
24/07/2024 |  21:28 ⇒ 22:30 | Аутор: РТРС

Упркос поразу Борац одличан у Солуну; Резултат који даје наду (ФОТО/ВИДЕО)

Фудбалери бањалучког Борца поражени су у Солуну од ПАОК-а 3:2 у првом мечу другог кола квалификација за Лигу шампиона. Борац је одиграо одлично против фаворизованог ривала.
ФК Борац Бањалука (фото: facebook.com/fkboracbanjalukaa) -
ФК Борац Бањалука (фото: facebook.com/fkboracbanjalukaa)

Није подлегао притиску те је на крају изборио резултат који му даје наду да може у реваншу у Бањалуци да дође до чуда и проласка у даље такмичење.

      View this post on Instagram

A post shared by ФК Борац Бања Лука (@fkboracbanjaluka)

Паок је повео у 17.минути голом Кулиракиса. Пет минута касније изједначио је Ерера с бијеле тачке. У 39.минути 2:1 за Паок. Поново је стријелац Кулиракис.

Ипак у другој минути надокнаде асистенција Вуковића за Кулашина који изједначује на 2:2. У другом полувремену Борац се организовано бранио, а Паок је до коначних 3:2 дошао у 52.минути када је Еконг казнио лошу процјену голмана Шишковског.

Реванш меч на програму је за седам дана у Бањалуци.

      View this post on Instagram

A post shared by ФК Борац Бања Лука (@fkboracbanjaluka)

Ток меча:

Голом Трост-Еконга у 51. минути Паок је повео са 3:2.

У првих 45 минута постигнута су четири гола, по два са обје стране. Домаћини су повели у 17 минуту голом Коулиеракиса, да би четири минуте касније црвено-плави изједначили.

Прецизан са бијеле тачке био је Херера.

Ново вођство екипе из Солуна забиљежено је у 39. минуту, али се Бањалучани не предају те у посљедњем минуту првог дијела утакмице поново изједначавају. Мрежу ПАОК-а овога пута погађа Кулашин.

Побједник двомеча између Борца и ПАОК-а у трећем колу квалификација за Лигу шампиона иде на бољег из дуела Малмеа и КИ Клаксвика, док ће поражени у ова два двомеча одмјерити снаге у трећем колу квалификација за Лигу Европе.