latinica  ћирилица
23/07/2024 |  16:34 ⇒ 16:45 | Аутор: СРНА

Прихваћени уговори о зајму и гранту за пројекат централног гријања на Палама

Предсједништво БиХ прихватило је данас Уговор о зајму и Уговор о гранту између БиХ и Европске банке за обнову и развој, за пројекат централног гријања на Палама.
Редовна сједница Предсједништва БиХ - Фото: РТРС
Редовна сједница Предсједништва БиХФото: РТРС

Предсједништво БиХ прихватило је и измјене и допуне Споразума о зајму и Пројектног споразума Републике Српске између БиХ и Међународне банке за обнову и развој за пројекат опоравка и подршке фирмама.

На данашњој сједници прихваћен је и споразума о гранту - пројекат за јачање надзора над јавним предузећима у БиХ, закључен између БиХ и Међународне банке за обнову и развој и Међународне асоцијације за развој.

Прихваћен је и споразум о зајму између БиХ и Међународне банке за обнову и развој, за пројекат унапређења геопросторне инфраструктуре и процјене вриједности некретнина.

Предсједништво БиХ прихватило је позив предсједника Француске Емануела Макрона и предсједника Међународног олимпијског комитета Томаса Баха, који је упућен предсједавајућем Предсједништва БиХ Денису Бећировићу за учествовање на "Самиту о спорту и одрживом развоју", који ће бити одржан 25. јула у палати Лувр у Паризу.