latinica  ћирилица
23/07/2024 |  11:36 ⇒ 13:36 | Аутор: Агенције

Пешић саопштио коначан списак од 12 играча за ОИ

Светислав Пешић, селектор кошаркашке репрезентације Србије, одабрао је 12 играча за предстојеће репрезентативне обавезе. Са ширег списка отписана су четири имена: Огњен Јарамаз, Алексеј Покушевски, Душан Ристић и Алекса Раданов.
Светислав Пешић (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) -
Светислав Пешић (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)

Кошаркашку репрезентацију Србије у Паризу односно Лилу ће чинити: Богдан Богдановић, Никола Јокић, Алекса Аврамовић, Василије Мицић, Марко Гудурић, Вања Маринковић, Огњен Добрић, Никола Јовић, Дејан Давидовац, Филип Петрушев, Никола Милутинов, Урош Плавшић.

Иако је било недоумица око Давидовца због повреде, српски кошаркаш ће очигледно бити спреман да изађе на терен као и Јовић који се такође опорављао у претходном периоду.

Такође, било је назнака да би 12. играч око ког је било недоумица могао да буде Плавшић који је током припремног периода добијао шансу да се покаже. Против Грчке је имао солидну секвенцу и тако себи дефинитивно осигурао мјесто.

Србија је у групи са Сједињеним Америчким Државама, Јужним Суданом и Порториком. Први меч Орлови играју са Американцима у недјељу од 17.15.