latinica  ћирилица
23/07/2024 |  11:06 ⇒ 11:09 | Аутор: РТРС

Позив свим Србима у Америци да подрже Трампа (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је потпуно увјерен да ће републикански кандидат за предсједника САД на предстојећим изборима Доналд Трамп остварити побједу, те упутио позив свим Србима у САД који имају право гласа да подрже Трампа.
Милорад Додик (Фото: instagram.com/mdodik.official) -
Милорад Додик (Фото: instagram.com/mdodik.official)

- За Србе је добро да побиједи Трамп, јер ће у најмању руку то ослабити притисак или ће бити мањи тај ригидни притисак који имамо сада на Републику Српску и вјерујем да ће доћи до промјена - рекао је Додик гостујући у нашем Јутарњем програму.

Он је навео да, када побиједи Трамп, сви амбасадори морају да поднесу оставке, истичући да ће представници Републике Српске настојати да дођу до Трамповог тима и да објасне о чему је овдје ријеч.

- Амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи је већ отишао и ово што чини то ради да би се лично осветио зато што има озбиљан неуспјех - истакао је Додик.

Он је рекао да је Трамп имао пуку срећу да преживи недавни атентат, истичући да муслимани у Федерацији БиХ ниједном ријечју нису осудили такав чин, из чега човјек може да закључи да су они жељели да се деси његово убиство.

Додик је истакао и да је мађарски премијер Виктор Орбан сада једини државник у Европи који се залаже за мир и заустављање рата у Украјини.

- Побједа Трампа, конекција са Орбаном и ми у Српској који имамо одређене конекције са Трамповим тимом - сигурно ће утицати на то да дође до одређених промјена - закључио је Додик.