latinica  ћирилица
22/07/2024 |  10:51 | Аутор: СРНА

Вулић: Срамотно и биједно понашање Конаковића

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић упитала је Елмедина Конаковића који дио вољене му БиХ треба да захвати пожар да би се удостојио да одобри помоћ Хеликоптерске јединице МУП-а Републике Србије?
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

- Конаковићево понашање је више него срамотно и биједно. То није видјело ни слова М од министра иностраних послова. Да горе Бихаћ, Бужим и још неки Конаковићу битни дијелови БиХ, да ли би онда прихватио помоћ те мрске му државе Србије? - рекла је Вулићева за Срну.

Она је истакла да Конаковићу не смета када горе српска земља и српска огњишта, напротив, то му очито буди задовољство и сјету на ратно вријеме када су припадници бошњачког народа и такозвана Армија БиХ палили све што има префикс српско.

Директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић апеловао је да Министарство иностраних послова у Савјету министара одобри захтјев Србије за слање хеликоптера у БиХ или ће у супротном сносити одговорност за било какво угрожавање материјалних добара или људи у случају пожара.

Кустурић је јуче изјавио Срни да хеликоптер Хеликоптерског сервиса мора на редовни сервис наредних седам до 10 дана због превеликог оптерећења и чињенице да је у претходна два дана бацио 140 тона воде на подручју општине Љубиње, гдје је, између осталог, угашен пожар на линији разграничења, чак и на подручју Федерације БиХ.

- Иако је Србија до сада слала три захтјева, још није добила никакав одговор - додао је Кустурић.