latinica  ћирилица
22/07/2024 |  09:06 ⇒ 09:11 | Аутор: ТАНЈУГ

Кошаркаши Србија против Грчке у генералној проби пред Олимпијске игре

Кошаркаши Србије састају се са Грчком у посљедњем припремном мечу пред почетак Олимпијских игара у Француској.
Кошаркаши Србије (Фото: Танјуг/Немања Јовановић) - Фото: Тwitter
Кошаркаши Србије (Фото: Танјуг/Немања Јовановић)Фото: Тwitter

Србија ће против екипе Василиса Спанулиса у "Арени" покушати да направи добру увертиру пред одлазак у Лил.

У недјељу су српски кошаркаши без већих проблема надиграли Јапан и вратили се на побједнички колосијек.

Претходно су на егзибиционом турниру у Абу Дабију забиљежена два пораза која су уз неколико ситнијих повреда показали да се српски тим још уиграва за најзначајнији спортски догађај 2024. године.

Прво је Аустралија уз одличну партију Петија Милса била боља, да би Сједињене Државе убједљиво надиграле екипу Светислава Пешића.

Српски селектор осим новог тријумфа на припремама - претходно су савладане Француска и Холандија - може да буде задовољан и здравственим билтеном који сада изгледа много боље.

Богдан Богдановић је показао класу против Јапана, а радује и повратак Николе Јовића који забиљежио прве минуте од окупљања.

Међутим, искусни стручњак је изјавио да још увијек има доста мјеста за напредак, нарочито када је физичка спрема у питању.

Са друге стране, Грчка је након квалификација у којима је обезбиједила пласман на турнир одиграла само једну припремну утакмицу у којој је победила Порторико.

Србија ће се на старту такмичења састати са Сједињеним Државама 28. јула од 17.15, док ће други меч групне фазе одиграти против Портприка три дана касније у истом термину.

Посљедњи сусрет на програму је трећег августа, а противник ће од 21.00 бити Јужни Судан.