latinica  ћирилица
22/07/2024 |  09:00 ⇒ 09:37 | Аутор: banjaluka.net

Шобот: Станивуковић од себе пред огледалом не види Бањалуку

Нисам склон критиковању, склон сам нуђењу рјешења. Јавно не говорим о другима, јер свако најбоље говори о себи и оно што не би да други знају о њему, поручио је ово Никола Шобот, кандидат за градоначелника Бањалуке са подршком СНСД-а и СПС-а, коментаришући јучерашњу изјаву градоначелника Бањалуке Драшка Станивуквића, да се у Бањалуци више ништа не може обећати, јер су они све урадили.
Никола Шобот - Фото: РТРС
Никола ШоботФото: РТРС

- Као и сваки други човјек свакога дана чујем и прочитам много тога и као већину људи ријетко ме шта може изненадити, још теже пренеразити. Али, једна реченица, јуче изговорена напросто ме је шокирала - рекао је Шобот.

Шобот је нагласио да овако нешто може рећи само неко егоцентричан до крајњих граница, коме је Бањалука средство, а не циљ.

- Неко ко мисли да је град, који највише волим, почео са њим – завршиће се без њега. Бањалука је толико велики град – историјом, потенцијалима и значајем за Републику Српску да у њему увијек има посла. Онај ко је у стању да помисли, а камоли изјави, да је у Бањалуци урадио све нема више намјеру да буде на челу града него да га баци под ноге - истакао је Шобот.

Додао је да се Бањалука под данашњим именом први пут помиње 1494. године, те да је много трагова боравка Илира, Келта, Римљана на локалитету престонице Републике Српске.

- Али да то неко ко мисли да је већи и важнији од Бањалуке не зна и неће да зна. Тај од себе пред огледалом, не види Бањалуку - закључује Шобот.

Повезане вијести:

Станивуковић: У Бањалуци се више ништа не може обећати, јер смо ми све урадили