latinica  ћирилица
21/07/2024 |  18:31 ⇒ 20:39 | Аутор: РТРС

Случајан сусрет Средановића и Кустурића подсјетио на драму коју су прошли (ВИДЕО)

Захваљујући ангажману Хеликоптерског сервиса Републике Српске спасена су бројна материјална добра, али и људски животи. Једна од таквих ситуација догодила се прије двије године, када је из ватреног обруча спасена група мјештана села Вучја код Требиња.
Средановић и Кустурић - Фото: РТРС
Средановић и КустурићФото: РТРС

Пожар на подручју Бијеле Горе код Требиња, који је у августу 2022. године захватио огромну површину, био је један од најтежих на овом подручју у посљедњих десетак година. Драган Средановић један је од мјештана Вучије који су, покушавајући да гасе ватру, остали у ватреном обручу.

- Нас четворица, петорица остали смо буквално окружени ватром, звали смо ватрогасце, спајају нас са /директором Хеликоптерског сервиса Српске/ Бобаном Кустурићем. Наводио сам човјека, тачно у метар нас је спасио - каже Средановић.

Кустурић каже да је Средановић објаснио гдје су и у каквој ситуацији и да је добро одрадио навођење.

Минути који су протицали, за групу која је била окружена ватром, претворили су се у драму.

- Не знам како бих то описао, не бих пожелио никоме да се нађе у таквој ситуацији. Кад гори боровина и вресина, то је страшно - додаје Средановић.

Случајан сусрет након двије године подсјетио је Средановића и Кустурића на драму коју су прошли.

- Бог нас је спасио и господин Бобан, сигурно би остали у тој рупи тамо да није њега било - каже Средановић, а Кустурић додаје да је ово почетак једног новог пријатељства.

Осим сталног ангажовања на гашењу пожара, хеликоптери Хеликоптерског сервиса из Херцеговине имају и највећи број медицинских транспорта. Спасени животи, пружена рука и захвалност - највећа су награда за све храбре пилоте.